
40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κομπόστα μήλο, καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε το καθένα σε 8 κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα σκεπάζουμε με λίγο νερό.
- Τα βάζουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς να διαλυθούν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα μοιράζουμε σε περίπου 6 - 8 μεγάλα ποτήρια του κρασιού, τα οποία γεμίζουμε μέχρι τη μέση μαζί με το σιρόπι που υπάρχει στην κατσαρόλα.
- Διατηρούμε την κομπόστα μήλο στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε, ή την καταναλώνουμε χλιαρή.