ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜελόπιτα με γλυκό φράουλαΜελόπιτα με γλυκό φράουλα
20' προετοιμασία
3 ώρες και 15' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κορμό σοκολάτας με φράουλες λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και, όσο η σοκολάτα είναι ακόμη πολύ ζεστή, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε ένα λείο, σχεδόν βελούδινο, μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε πάλι απαλά.
  4. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης. Στο κέντρο της αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας και το απλώνουμε με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να ετοιμάσουμε ένα ορθογώνιο στρώμα με διαστάσεις περίπου 17 x 25 εκ.
  6. Βάζουμε στο κέντρο του, κατά μήκος, τις φράουλες, ολόκληρες και τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό, ανασηκώνοντας τη μεμβράνη και περικλείοντας στο κέντρο τις φράουλες. Σφίγγουμε και στρίβουμε τις άκρες της μεμβράνης, σαν καραμέλα, και τυλίγουμε σφιχτά όλο τον κορμό με αλουμινόχαρτο.
  7. Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για 1 ώρα, ώστε να σφίξει και στη συνέχεια τον μεταφέρουμε στο ψυγείο, για άλλες 2 ώρες.
  8. Για να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε προσεκτικά τον κορμό, κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τυλίγουμε ξανά τον υπόλοιπο κορμό και τον ξαναβάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρείται έως 3 ημέρες.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών