Light κεφτέδες με έξτρα παράγοντα νοστιμιάς.

10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τον πουρέ καρότου

Διαδικασία

  1. Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα αραδιάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.
  3. Πουρές: Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα μαζί με τις φράουλες για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε 400-500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνουν τα καρότα. Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
  4. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τον πουρέ καρότου.
  5. Στο ποτήρι μας Σαββατιανό, Ροδίτη, μια φίνα Ρετσίνα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών