10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τον πουρέ καρότου
Διαδικασία
Κεφτεδάκια
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα.
Πουρές
- Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα μαζί με τις φράουλες για 3-4 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε 400-500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να γίνουν τα καρότα.
- Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τον πουρέ καρότου.
Στο ποτήρι μας Σαββατιανό, Ροδίτη, μια φίνα Ρετσίνα.