20'
προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, 600 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κοτόπουλο.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι, λίγο αλατο- πίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.