ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικούΚοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα με έτοιμο πέστο βασιλικού
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, 600 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει το κοτόπουλο.
  6. Ρίχνουμε το κριθαράκι, λίγο αλατο- πίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών