Εντυπωσιακή αλλά εύκολη συνταγή με εξωτικές νότες!

15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πελτέ και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα Maille dijon originale και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  8. Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
  9. Συνοδεύουμε με: ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών