Εντυπωσιακή αλλά εύκολη συνταγή με εξωτικές νότες!
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Διαδικασία
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το πελτέ και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα Maille dijon originale και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
- Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό.
- Συνοδεύουμε με: ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν.