15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο κάρι, με μουστάρδα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το πελτέ και το κάρυ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Αν σωθούν νωρίς τα υγρά, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό επιπλέον.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα Maille dijon originale.
- Έπειτα, περιχύνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε, το κοτόπουλο κάρι, με μουστάρδα, ζεστό και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν.