ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με ξινά δαμάσκηνα και πράσαΚοτόπουλο με ξινά δαμάσκηνα και πράσα
15' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε με το καπάκι και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και το κουνουπίδι και να δέσει η σάλτσα.

'Ενα ωραίο Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών