
10'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για το κοτόπουλο kung pao, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύουμε για άλλο 1/2 λεπτό.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι (η σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρή).
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο kung pao και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο κρεμμυδάκι.
Στο ποτήρι μας Cabernet Sauvignon, σε ερυθρή ή ροζέ εκδοχή.