10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο kung pao, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ρίχνουμε το λευκό μέρος από τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  7. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα 2/3 από τα φιστίκια και μαγειρεύουμε για άλλο 1/2 λεπτό.
  8. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι (η σόγια είναι ήδη αρκετά αλμυρή).
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο kung pao και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και το πράσινο κρεμμυδάκι.

Στο ποτήρι μας Cabernet Sauvignon, σε ερυθρή ή ροζέ εκδοχή.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών