10'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
Για τα φασολάκια
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και βαλσαμικό ξίδι βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 8-10 λεπτά.
- Σε αυτό το χρόνο μαγειρέματος μαλακώνουν μεν, όμως κρατάνε κάπως στο δόντι.
- Αν, λοιπόν, τα θέλουμε πιο μαλακά, παρατείνουμε το χρόνο μαγειρέματός τους.
- Τα στραγγίζουμε και τα βυθίζουμε για 2 λεπτά σε ένα βαθύ μπολ με παγωμένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουμε βάλει και μερικά παγάκια.
- Έτσι θα διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Για το κοτόπουλο
- Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Οταν γίνει διάφανο και μαλακώσει, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το σκεύος, το βάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου.
- Τα σοτάρουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μετά από 3-4 λεπτά, οπότε θα έχει δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα φασολάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με:
- Ψωμί και τυρί φέτα ή άλλο αιγοπρόβειο ή αιγινό τυρί της αρεσκείας μας.