Συνοδεύουμε με φασολάκια βρασμένα al dente και ψωμί της αρεσκείας μας.

10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 8-10 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο μαγειρέματος μαλακώνουν μεν, όμως κρατάνε κάπως στο δόντι. Αν, λοιπόν, τα θέλουμε πιο μαλακά, παρατείνουμε το χρόνο μαγειρέματός τους. Τα στραγγίζουμε και τα βυθίζουμε για 2 λεπτά σε ένα βαθύ μπολ με παγωμένο νερό στο οποίο ιδανικά έχουμε βάλει και μερικά παγάκια. Έτσι θα διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  2. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Οταν γίνει διάφανο και μαλακώσει, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το σκεύος, το βάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε τα μπαστουνάκια του κοτόπουλου. Τα σοτάρουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις λιαστές ντομάτες, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ξίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μετά από 3-4 λεπτά, οπότε θα έχει δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα φασολάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Συνοδεύουμε με: Ψωμί και τυρί φέτα ή άλλο αιγοπρόβειο ή αιγινό τυρί της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών