20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, «προβενσάλ» προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια γάστρα.
- Απλώνουμε ολόγυρα τις πατάτες και τις πιπεριές και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφτούν καλά όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες.
- Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να «δέσει» η σάλτσα.
Ενα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό Merlot.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.