Μπορείτε να συνοδέψετε το «εξοχικό» κοτόπουλο με ένα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό merlot.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια γάστρα. Απλώνουμε ολόγυρα τις πατάτες και τις πιπεριές και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες, φροντίζοντας να καλυφτούν καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν το κοτόπουλο και οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και να «δέσει» η σάλτσα. 
  2. Στο ποτήρι μας Ενα δροσερό φρουτώδες και αρωματικό Merlot.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών