ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (βίντεο)Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα (βίντεο)
10' προετοιμασία
1 ώρα και 30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα-μαρινάδα του ταψιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες, ξεκινάμε ανακατεύοντας τα υλικά για τη σάλτσα και ρίχνουμε μερικές κουταλιές πάνω από το κοτόπουλο.
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας (φοράμε γάντια μιας χρήσης ή πλένουμε καλά τα χέρια μας μετά, ρίχνοντας και λίγο ξίδι).
  3. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  4. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και 1 φλιτζ. τσαγιού (200 ml) νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το ταψί σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε το ταψί και βάζουμε ανάμεσα στις πατάτες τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  7. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε –χωρίς αλουμινόχαρτο αυτή τη φορά– για ακόμα 40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσουν οι πατάτες. Το φαγητό στο τέλος θα πρέπει να μείνει με το λάδι του.
  8. Σερβίρουμε σε πιάτα, περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και ξερή ή φρέσκια ρίγανη και συνοδεύουμε με φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών