15'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο σε σάλτσα πάπρικας – σκόρδου αρχικά, κόβουµε κάθε µπουτάκι στα τρία.
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε την πάπρικα µε αλατοπίπερο, προσθέτουµε το κοτόπουλο και ανακατεύουµε.
- Σε ένα µεγάλο και βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, µέχρι να σκορπίσει το άρωµά του και να αρωµατίσει το λάδι. Βγάζουµε τις σκελίδες από το τηγάνι και τις κρατάµε στην άκρη.
- Σοτάρουµε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, σε δόσεις, για 5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει καλά.
- Βάζουµε µετά όλο το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουµε το σέρι και αφήνουµε να εξατµιστεί. Προσθέτουµε 2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό, το δαφνόφυλλο και αλατοπίπερο. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει το φαγητό σκεπασµένο για 10 λεπτά.
- Παράλληλα, ξεφλουδίζουµε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χτυπάµε µε τον µαϊντανό σε ένα γουδοχέρι ή στον πολυκόφτη που διαθέτουµε, µέχρι να λιώσουν. Προσθέτουµε την πάστα σκόρδου στο κοτόπουλο, σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για περίπου 5 λεπτά ακόµη.
- Σερβίρουµε, το κοτόπουλο σε σάλτσα πάπρικας – σκόρδου, ζεστό.
Μυστικά
Μπορούµε να αντικαταστήσουµε το σέρι fino µε άλλο ηµίγλυκο λευκό κρασί της αρεσκείας µας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε από τη σειρά βιβλίων του Γαστρονόμου, Κουζίνες του κόσμου.