Μοντέρνα συνταγή, που χρησιµοποιεί όµως παραδοσιακά υλικά –στην προκειµένη περίπτωση, πολύ σκόρδο και κρασί σέρι– τα οποία συνδυάζονται µε εντυπωσιακό αποτέλεσµα. Μπορούµε να αντικαταστήσουµε το σέρι fino µε άλλο ηµίγλυκο λευκό κρασί της αρεσκείας µας. 

20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουµε κάθε µπουτάκι στα τρία. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε την πάπρικα µε αλατοπίπερο, προσθέτουµε το κοτόπουλο και ανακατεύουµε.
  2. Σε ένα µεγάλο και βαθύ τηγάνι ή σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1-2 λεπτά, µέχρι να σκορπίσει το άρωµά του και να αρωµατίσει το λάδι. Βγάζουµε τις σκελίδες από το τηγάνι και τις κρατάµε στην άκρη. Σοτάρουµε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, σε δόσεις, για 5 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει καλά. Βάζουµε µετά όλο το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ρίχνουµε το σέρι και αφήνουµε να εξατµιστεί. Προσθέτουµε 2/3 φλιτζανιού ζεστό νερό, το δαφνόφυλλο και αλατοπίπερο, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσει το φαγητό σκεπασµένο για 10 λεπτά.
  3. Παράλληλα, ξεφλουδίζουµε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χτυπάµε µε τον µαϊντανό σε ένα γουδοχέρι ή στον πολυκόφτη που διαθέτουµε, µέχρι να λιώσουν. Προσθέτουµε την πάστα σκόρδου στο κοτόπουλο, σκεπάζουµε µε το καπάκι και µαγειρεύουµε για περίπου 5 λεπτά ακόµη. Σερβίρουµε το φαγητό ζεστό.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών