20'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με bucatini, ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τη νωπή πανσέτα για 7-8 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Παράλληλα, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, για τον μισό χρόνο από όσο λέει η συσκευασία. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα, τον αρακά, τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, τα τυριά και αλατοπίπερο.
- Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και κλείνουμε με σπάγκο κουζίνας ή με οδοντογλυφίδες τα ανοίγματα. «Ντύνουμε» το κοτόπουλο με τις φέτες πανσέτας ή μπέικον.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να ροδίσει.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι. Δεν πειράζει αν βγουν ακανόνιστες ή αν χυθεί η γέμιση. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με τα υγρά του ταψιού.
- Συνοδεύουμε, το κοτόπουλο στον φούρνο γεμιστό με bucatini, με σαλάτα.
Ένα παλαιωμένο Σαββατιανό ή Chardonnay.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.