Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει… Οι ντομάτες στο πιάτο μας θα δροσίσουν κάθε μπουκιά.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το άλειμμα

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε).
  3. Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.
  6. Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
  7. Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι.

Στο ποτήρι μας ένα Αγιωργίτικο φυσικά!

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πουλερικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών