Ψήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει… Οι ντομάτες στο πιάτο μας θα δροσίσουν κάθε μπουκιά.
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το άλειμμα
Διαδικασία
- Τρίβουμε το κοτόπουλο με το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το άλειμμα και τρίβουμε καλά το κοτόπουλο και κάτω από την πέτσα (όσο μπορούμε).
- Απλώνουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και βάζουμε ανάμεσα τα σκόρδα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να γίνει και να ροδίσει.
- Σερβίρουμε με πουρέ μελιτζάνας ή αλμυρίκια και λευκό ρύζι.
Στο ποτήρι μας ένα Αγιωργίτικο φυσικά!