ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόσουπα αυγολέμονο, ιδιαίτερη και πυκνήΚοτόσουπα αυγολέμονο, ιδιαίτερη και πυκνή
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' παρασκευή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την καλοχυλωμένη κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με άφθονο νερό, τόσο που να το σκεπάζει, και βράζουμε για περίπου 40-45 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει.
  2. Κρατάμε τον ζωμό του βρασμού στην άκρη και μαδάμε το ψαχνό του κοτόπουλου με τα χέρια, αφού αφαιρέσουμε με προσοχή όλα τα κόκαλα και τους χόνδρους.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2-3 λεπτά ακόμα.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον μισό ζωμό από το κοτόπουλο, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
  5. Μόλις το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, τον υπόλοιπο ζωμό από το βράσιμο και το κοτόπουλο, και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μία καλή βράση και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά, για περίπου 6-7 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
  7. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας και το διαλύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και με έναν αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι χτυπάμε πολύ καλά, να διαλυθεί το αλεύρι.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και το φέρνουμε σε βρασμό για 2-3 λεπτά, ώστε να χυλώσει η κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών