ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα βρόμης με μέλι και σοκολάταΜπισκότα βρώμης με μέλι και σοκολάτα
20' προετοιμασία
10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Κομμάτια: 14

Διαδικασία

Kούκις

  1. Για να φτιάξουμε τα κούκις από πολέντα και λεμόνι, ξεκινάμε χτυπώντας στο μίξερ (με το σύρμα) το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους χτυπώντας για λίγο ακόμη μετά από κάθε προσθήκη.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πολέντα και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα αυτό λίγο-λίγο στο μείγμα βουτύρου-κρόκων, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ, έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  5. Σταματάμε το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε διάφανη μεμβράνη.
  6. Το τυλίγουμε καλά με τη μεμβράνη και το πιέζουμε ελαφρώς να γίνει επίπεδο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει (για περίπου 1 ώρα), ώστε να μπορούμε να το απλώσουμε με τον πλάστη. Εναλλακτικά, το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, στη λειτουργία του αέρα.
  8. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες.
  9. Βγάζουμε τη ζύμη, την ξετυλίγουμε και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας (για να μην κολλάει στον πλάστη).
  10. Την ανοίγουμε σε σχετικά λεπτό φύλλο. Με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 εκ. ή με άλλο της αρεσκείας μας κόβουμε σε μπισκότα.
  11. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή και δυσκολευόμαστε να κόψουμε και να μεταφέρουμε τα μπισκότα, βάζουμε το φύλλο ξανά στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για λίγο (αφού το καλύψουμε με τη λαδόκολλα) ή δίνουμε στη ζύμη κυλινδρικό σχήμα και την κόβουμε σε φέτες.
  12. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στις δύο λαμαρίνες και τα ψήνουμε ταυτοχρόνως, σε διαφορετικά ράφια, για 10 - 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην περιφέρεια. Στα μισά του ψησίματος, αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες.
  13. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά πάνω στις λαμαρίνες πριν τα μεταφέρουμε πάνω σε μια σχάρα, όπου τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Γλάσο

  1. Βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λευκό, κολλώδες μείγμα - όχι πολύ πυκνό ούτε όμως τόσο ρευστό που να τρέχει.
  2. Παίρνουμε το γλάσο με ένα κουτάλι και το περιχύνουμε πάνω από τα μπισκότα, κουνώντας το κουτάλι γρήγορα πέρα-δώθε, ώστε το γλάσο να πέφτει σχηματίζοντας γραμμές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών