ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣκαρπασίτικα κουλούριαΚουλούρια καρπασίτικα Τίποτα δεν συγκρίνεται με το σπιτικό σουσαμένιο κουλούρι. Το συνοδεύουμε με χίλιους τρόπους: με τυρί ή ποιοτικό αλλαντικό της αρεσκείας μας, με ταχίνι και μέλι, με ελιές και ντομάτα ή άλλα λαχανικά εποχής σε μπαστουνάκια, με σαλάτα, με σπιτικό τυρένιο ντιπ. Ακόμα και με λίγη μαύρη σοκολάτα.

30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το σουσάμι.
  2. Ζυμώνουμε, με τον γάντζο, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.
  3. Τη χωρίζουμε σε 10 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε λεπτά μπαστουνάκια μήκους 20 εκ. Ενώνουμε τις άκρες τους σε σχήμα κουλουριού.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ 300 ml νερό και διαλύουμε σε αυτό το μέλι.
  5. Σε άλλο μπολ βάζουμε το σουσάμι.
  6. Λαδώνουμε 2 λαμαρίνες φούρνου.
  7. Βουτάμε κάθε κουλούρι πρώτα στο μπολ με το μέλι, μετά στο μπολ με το σουσάμι και τα τακτοποιούμε στα ταψιά.
  8. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να φουσκώσουν.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στον αέρα.
  10. Βάζουμε ταυτόχρονα τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης για 20 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT