ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες βουτύρου με λευκά αμύγδαλαΚουραμπιέδες βουτύρου με λευκά αμύγδαλα
1 ώρα προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Βάρος: 500 γρ

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες με ινδοκάρυδο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Στρώνουμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου ένα φύλλο λαδόκολλας.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε καλά με το«φτερό» (κάπα) μέχρι να αφρατέψει, για 20 - 25 λεπτά.
  3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ χειρός, αλλά θα είναι πιο κουραστικό, γιατί οι κουραμπιέδες χρειάζονται αρκετό χτύπημα. 
  4. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη, το ινδοκάρυδο και έπειτα το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
  5. Σταματάμε το χτύπημα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Αν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ υδαρής και δεν πλάθεται, τη χτυπάμε ξανά στο μίξερ μέχρι να σφίξει.
  6. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες πάνω στη λαμαρίνα και τους ψήνουμε για 25 λεπτά.
  7. Βάζουμε μπόλικη άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ. Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε στην άχνη. Τους γυρνάμε μέσα στην άχνη έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  8. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν καλά, γιατί αλλιώς διαλύονται. Τους βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε ξανά από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη.

Μυστικά

Αν πλάσουμε μεγάλους κουραμπιέδες, τους ψήνουμε λίγο περισσότερο. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς ροδισμένοι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 27.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών