ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλαΚουραμπιέδες με καβουρδισμένα αμύγδαλα
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Κομμάτια: 60

Διαδικασία

  1. Για τους κουραμπιέδες της νέας Καρβάλης ξεκινάμε και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 15- 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια αφράτη και άσπρη κρέμα.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με τη βανιλίνη, χτυπώντας μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
  3. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να σκορπίσουν ομοιόμορφα στο ζυμάρι.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
  5. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο χοντρό, με πάχος περίπου 1 εκ., και με ένα σχετικά μικρού μεγέθους κουπάτ-μισοφέγγαρο κόβουμε κουραμπιεδάκια.
  6. Ζυμώνουμε και ανοίγουμε ξανά τα περισσεύματα του φύλλου, πάντα με το ίδιο πάχος, και κόβουμε μερικά κουραμπιεδάκια ακόμη.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο κομμάτι ζύμης.
  8. Κάθε φύλλο ζύμης μας δίνει περίπου 30 μικρά κουραμπιεδάκια.
  9. Τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 165-170°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  11. Τα τυλίγουμε με άφθονη άχνη και τα τακτοποιούμε σε πιατέλες, σε στρώσεις, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με άχνη κοσκινισμένη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών