15' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

Για το μοσχάρι

  1. Τρυπάμε το κρέας με ένα μαχαίρι κάνοντας σχισμές-τσεπούλες και προσθέτουμε σκόρδο, γαρίφαλο, πιπέρι σκόνη και έπειτα το δένουμε σφιχτά με σπάγκο, ώστε αυτά να μείνουν στη θέση τους και να μη χαθούν μέσα στην κατσαρόλα.
  2. Σε μια κατσαρόλα που να χωράει το κρέας ακριβώς, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά.
  3. Μόλις αρχίσει να παίρνει ωραίο καφέ χρώμα σε όλες τις πλευρές, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε να μαραθούν λίγο, για 1-2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το κρέας ξανά στο σκεύος και σβήνουμε με το μπράντι.
  6. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα ή τον χυμό ντομάτας, την κανέλα και τα μπαχάρια, μισοσκεπάζουμε το κρέας με ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας, χωρίς να στεγνώσει.
  8. Ελέγχουμε συχνά τα υγρά του και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα.
  9. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  10. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Για την σάλτσα

  1. Μεταφέρουμε τη σάλτσα μαζί με τα μαλακά από το μαγείρεμα κρεμμύδια στον πολυκόφτη.
  2. Χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια ενιαία σάλτσα.
  3. Αν η σάλτσα είναι αραιή, τη βάζουμε να πάρει μία βράση μέχρι να πήξει όσο μας αρέσει.
  4. Αν είναι πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό και τη βάζουμε να πάρει μία βράση.

Για το σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε τους σπάγκους από το κρέας και το κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ.
  2. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα ζυμαρικά και από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών