ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστραΜοσχαράκι γιουβέτσι στη γάστρα
20' προετοιμασία
4 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 4 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχάρι κοκκινιστό µε µακαρούνες, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τα 50 ml ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουµε το μοσχάρι για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε σκεύος στην άκρη.
  4. Ρίχνουµε στην κατσαρόλα το κρασί, τα σκόρδα, τα κρεµµύδια, τα καρότα και το σέλερι.
  5. Τυλίγουµε σε ένα µικρό κοµµάτι τουλπάνι τα κεδροκούκουτσα, το πιπέρι και τη δάφνη, δένουµε µε σπάγκο και το βυθίζουµε στο κρασί.
  6. Βάζουµε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το μοσχάρι.
  7. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  8. Παράλληλα, με μια τρυπητή κουτάλα ξαφρίζουμε το φαγητό.
  9. Προσθέτουµε τον πελτέ, τη ντομάτα, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
  10. Χαµηλώνουµε τη φωτιά τόσο ώστε το υγρό µόλις που να ανακινείται.
  11. Σκεπάζουµε και σιγοµαγειρεύουµε για 4 ώρες.
  12. Αποσύρουµε και αφήνουµε στην άκρη για 1 ώρα, µέχρι το φαγητό να κρυώσει.
  13. Βγάζουµε τις φέτες του μοσχαριού σε µια πιατέλα.
  14. Αφαιρούμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά.
  15. Σουρώνουμε το ζουμί, πιέζουμε με ένα κουτάλι τα λαχανικά για να έχουμε το μέγιστο της γεύσης τους και τα πετάμε.
  16. Ξαναρίχνουµε το ζουμί στην κατσαρόλα και βράζουµε σε δυνατή φωτιά, µέχρι να µειωθεί στα 700 ml.
  17. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ζεσταίνουµε για 1 λεπτό και αποσύρουµε.
  18. Στο µεταξύ, βράζουµε τα ζυµαρικά σε άφθονο αλατισµένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  19. Τα σουρώνουµε και τα ξαναρίχνουµε στην κατσαρόλα.
  20. Παίρνουµε περίπου τη µισή ποσότητα σάλτσας, τη ρίχνουµε στα ζυµαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
  21. Αποσύρουµε.
  22. Ρίχνουμε τον µαϊντανό, τα 80 ml επιπλέον λάδι και ανακατεύουµε.
  23. Σερβίρουµε το μοσχάρι µε τα ζυµαρικά και µε τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 66.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT