ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠιτάκια με κολοκύθα και μυζήθραΠιτάκια με κολοκύθα και μυζήθρα
30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Τεμάχια: 30-40

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Διαδικασία

  1. Για τα κρεατοπιτάκια ξεκινάμε και ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο με το κύμινο για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα και το νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
  4. Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα με τον κιμά το αυγό, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε ομοιόμορφες μακρόστενες λωρίδες των 4-5 εκατοστών.
  7. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και αρχίζουμε να διπλώνουμε τυλίγοντας το φύλλο μια προς τα δεξιά και μια προς τα αριστερά έτσι ώστε να σχηματίσουμε μικρά τρίγωνα.
  8. Βάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με λάδι.
  9. Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.
  2. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί αραιώνουμε τη σάλτσα με 2 - 3 κουταλιές νερό, ανάλογα με το πόσο πηχτή τη θέλουμε.
  3. Συνοδεύουμε τα πιτάκια με τη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών