20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 9

Διαδικασία

  1. Για τη κρέμα σοκολάτας σε μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από τη μισολιωμένη κουβερτούρα μαζί με το μοσχοκάρυδο και το μέλι.
  2. Αφήνουμε για λίγο και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας και το βούτυρο. Αν δεν διαθέτουμε ραβδομπλέντερ, ανακατεύουμε απλώς με μια μαρίζ έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.
  3. Τη μοιράζουμε σε 9 ατομικά μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.
  4. Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε τις κρέμες με τρούφα, τρίμμα ή φλούδες σοκολάτας. Φλούδες μπορούμε να φτιάξουμε αν γδάρουμε μια πλάκα σοκος με το εργαλείο που βγάζουμε από την παρμεζάνα φλούδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών