35'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρεμμυδόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, χωρίς φύλλο, σε ένα σουρωτήρι ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο αλάτι και τα μαραίνουμε ελαφρώς με τα δάχτυλά μας.
- Τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να στραγγίξουν τα περιττά υγρά.
- Κοσκινίζουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα άλευρα.
- Προσθέτουμε τη σόδα, το αλάτι, το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σταδιακά, προσθέτουμε όσο από το νερό χρειάζεται, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό που επιλέξαμε και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και αδειάζουμε εκεί τον χυλό που φτιάξαμε.
- Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία η πίτα.
- Αν θέλουμε, για να σιγουρευτούμε ότι θα ροδίσει καλά και η κάτω πλευρά, μόλις λαδώσουμε το ταψί, το βάζουμε κι αυτό να προθερμανθεί στον φούρνο, μέχρι το λάδι να κάψει. Αδειάζουμε τότε τον χυλό στο καυτό ταψί και ψήνουμε την πίτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.