30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κρεμώδη μανιταρόσουπα με ζωμό κότας και δεντρολίβανο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
- Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε το δεντρολίβανο(αν έχουμε βάλει φρέσκο), σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αδειάζουμε τα μανιτάρια μαζί με τα υγρά τους στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τα πολτοποιημένα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να αναμειχθούν. Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σούπα.
- Σερβίρουμε την κρεμώδη μανιταρόσουπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και λίγο δεντρολίβανο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.