ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιταρόσουπα βελουτέ με άγρια μανιτάρια και μπισκότο παρμεζάναςΜανιταρόσουπα βελουτέ με άγρια μανιτάρια και μπισκότο παρμεζάνας
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κρεμώδη μανιταρόσουπα με ζωμό κότας και δεντρολίβανο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας από το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα 100 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Βγάζουμε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη για το σερβίρισμα.
  3. Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε το δεντρολίβανο(αν έχουμε βάλει φρέσκο), σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αδειάζουμε τα μανιτάρια μαζί με τα υγρά τους στον πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.
  5. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τα πολτοποιημένα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να αναμειχθούν. Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 6-8 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σούπα.
  7. Σερβίρουμε την κρεμώδη μανιταρόσουπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και λίγο δεντρολίβανο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών