15'
προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 25'
Υλικά
Τεμάχια: για 8 μικρές κρέπεςΔιαδικασία
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλυτζάνι από κάθε φρούτο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για 7-8 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το χυμό ανακατεύουμε εκεί μεταφέρουμε τα φρούτα με τη σάλτσα στο πρες πουρέ και τα πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε το μίγμα πάλι στον κατσαρολάκι, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα φρούτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα (δεν το βράζουμε για να μείνουν ολόκληρα τα φρούτα).
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να διατηρήσουμε το μείγμα των φρούτων στο ψυγείο για μια εβδομάδα. ( Μην φοβειθείτε αν βγεί αραιό, γιατί όταν μπει στο ψυγείο, θα πυκνώσει και θα γίνει ελαφρύ ζελέ).
- Γεμίζουμε κάθε κρέπα με 1 1/2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, την τυλίγουμε σε ρολό ή τρίγωνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.
Μυστικά
Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας σάλτσα κόκκινων φρούτων και να γεμίσουμε με αυτό το φρουτένιο γιαούρτι τις κρέπες. Από πάνω περιχύνουμε κανονικά με την υπόλοιπη σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 27.