ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέπες γεμιστές με κρέμα γιαουρτιού και μαρμελάδα κεράσιΚρέπες γεμιστές με κρέμα γιαουρτιού και μαρμελάδα κεράσι
15' προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Τεμάχια: για 8 μικρές κρέπες

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ένα φλυτζάνι από κάθε φρούτο. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν έως ότου λιώσει η ζάχαρη, για 7-8 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε το χυμό ανακατεύουμε εκεί μεταφέρουμε τα φρούτα με τη σάλτσα στο πρες πουρέ και τα πολτοποιούμε.
  3. Μεταφέρουμε το μίγμα πάλι στον κατσαρολάκι, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα φρούτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθεί λίγο το μείγμα (δεν το βράζουμε για να μείνουν ολόκληρα τα φρούτα).
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να διατηρήσουμε το μείγμα των φρούτων στο ψυγείο για μια εβδομάδα. ( Μην φοβειθείτε αν βγεί αραιό, γιατί όταν μπει στο ψυγείο, θα πυκνώσει και θα γίνει ελαφρύ ζελέ).
  5. Γεμίζουμε κάθε κρέπα με 1 1/2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα, την τυλίγουμε σε ρολό ή τρίγωνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα των κόκκινων φρούτων.

Μυστικά

Μπορούμε επίσης να ανακατέψουμε γιαούρτι με 2 κουτ. σούπας σάλτσα κόκκινων φρούτων και να γεμίσουμε με αυτό το φρουτένιο γιαούρτι τις κρέπες. Από πάνω περιχύνουμε κανονικά με την υπόλοιπη σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 27.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών