5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε τη φέτα και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι.
  2. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα (ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά) στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 - 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά, και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα.
  4. Τη μαγειρεύουμε για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι (ή το ρύζι, αλλά προσαρμόζοντας ανάλογα το νερό) και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  6. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φέτα και το αγγουράκι που αφήσαμε κατά μέρος (ή άλλο τυρί, αν θέλουμε), ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Το γιουβετσάκι έχει μια αδυναμία στο Αγιωργίτικο. Τόσο στην ερυθρή και φρέσκια εκδοχή του, όσο και στην τραγανή και αρωματική ροζέ του έκφραση.

Συνταγές με Κριθαράκι

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών