![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ζεματίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, ίσα να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη την κατσαρόλα με το νερό όπου τις βράσαμε.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν.
- Στην κατσαρόλα με το νερό όπου βράσαμε τις γαρίδες βράζουμε τον φιδέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και καταβρέχουμε με κρύο νερό να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τον φιδέ με τις γαρίδες και τη μαρινάδα τους και προσθέτουμε τη μαραθόριζα, τα μυρώνια, τις φέτες πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.
Στο ποτήρι μας: Τι λέτε για ένα κρητικό Θραψαθήρι;