20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ζεματίζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά, ίσα να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη την κατσαρόλα με το νερό όπου τις βράσαμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν. 
  3. Στην κατσαρόλα με το νερό όπου βράσαμε τις γαρίδες βράζουμε τον φιδέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και καταβρέχουμε με κρύο νερό να κρυώσει.
  4. Ανακατεύουμε τον φιδέ με τις γαρίδες και τη μαρινάδα τους και προσθέτουμε τη μαραθόριζα, τα μυρώνια, τις φέτες πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.

Στο ποτήρι μας: Τι λέτε για ένα κρητικό Θραψαθήρι;

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών