Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να τρίψουμε τα ψητά σκόρδα πάνω στη σάρκα του ψαριού ή στις γλυκοπατάτες.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 4 άτομα

Για το σερβίρισμα 

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε τα ψάρια με τις λεμονόκουπες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε (μπορούμε να τα αφήσουμε μέχρι και 6 ώρες). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τo θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σουμάκ, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τις πατάτες σε μεγάλο ταψί που να τις χωράει σε μία στρώση και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε για λίγο το ταψί, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τις πατάτες, τις στριμώχνουμε λίγο και βάζουμε και τα ψάρια στο ταψί. Ξαναφουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα ψάρια, χωρίς να στεγνώσουν (ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα και με το μέγεθος των ψαριών). Σερβίρουμε σε πιάτα με ελαιόλαδο, φέτες λεμονιού και φύλλα μαϊντανού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών