![Το μενού της εβδομάδας: Από μαυρομάτικα με γαύρο και ψητά ντοματίνια μέχρι κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2016/05/mayromatika-fasolia-piaz-me-gayro-kai-psita-ntomatinia-gastronomos-420x560.jpg?v=1669230586)
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λαζανάκι με πέστο βασιλικού, παρμεζάνα και κουκουνάρι βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνουμε το μισό κουκουνάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο εκτός από το αλατοπίπερο στον πολυκόφτη και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα.
- Αλατοπιπερώνουμε το πέστο, το ανακατεύουμε με τα ζεστά ζυμαρικά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο κουκουνάρι και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.