ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛεμονοκέικ με γλάσο λεμονιούΛεμονοκέικ με γλάσο λεμονιού
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για την τάρτα λεμονιού, ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και ξύνουμε με ένα μαχαίρι αφαιρώντας τη γέμιση (δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τη φάμε σκέτη). Αφήνουμε μόνο 3 - 4 ακέραια για γαρνίρισμα.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι. Αδειάζουμε σχεδόν όλο το τρίμμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατάμε λίγο χωριστά για γαρνίρισμα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το τρίμμα μπισκότου. Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το πατικώνουμε με τα χέρια ώστε να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
  5. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτό το μείγμα πάνω στη βάση.
  6. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε με τα ακέραια μπισκότα που επίσης έχουμε κρατήσει.
  7. Αφήνουμε την τάρτα λεμονιού να σταθεί στο ψυγείο όλη νύχτα πριν την κόψουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT