20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για την τάρτα λεμονιού, ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και ξύνουμε με ένα μαχαίρι αφαιρώντας τη γέμιση (δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τη φάμε σκέτη). Αφήνουμε μόνο 3 - 4 ακέραια για γαρνίρισμα.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι. Αδειάζουμε σχεδόν όλο το τρίμμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατάμε λίγο χωριστά για γαρνίρισμα.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το τρίμμα μπισκότου. Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το πατικώνουμε με τα χέρια ώστε να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
- Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτό το μείγμα πάνω στη βάση.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε με τα ακέραια μπισκότα που επίσης έχουμε κρατήσει.
- Αφήνουμε την τάρτα λεμονιού να σταθεί στο ψυγείο όλη νύχτα πριν την κόψουμε.