20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Ανοίγουμε τα μπισκότα στη μέση και ξύνουμε με ένα μαχαίρι αφαιρώντας τη γέμιση (δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να τη φάμε σκέτη). Αφήνουμε μόνο 3 - 4 ακέραια για γαρνίρισμα.
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι. Αδειάζουμε σχεδόν όλο το τρίμμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατάμε λίγο χωριστά για γαρνίρισμα.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει. Αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το τρίμμα μπισκότου. Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 28 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Το πατικώνουμε με τα χέρια ώστε να φτιάξουμε μια συμπαγή βάση.
  5. Ρίχνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Απλώνουμε ομοιόμορφα αυτό το μείγμα πάνω στη βάση.
  6. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που έχουμε κρατήσει και διακοσμούμε με τα ακέραια μπισκότα που επίσης έχουμε κρατήσει.
  7. Αφήνουμε την τάρτα να σταθεί στο ψυγείο όλη νύχτα πριν την κόψουμε.

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Λεμόνι

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών