Βάζουμε το ποτό που επιλέξαμε σε μια κανάτα.
Αφού πλύνουμε, στεγνώσουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες, τις βάζουμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Χτυπάμε πολύ καλά…
…μέχρι να έχουμε έναν αραιό πουρέ.
Αδειάζουμε τον πουρέ στην κανάτα με το ποτό και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το λικέρ στο ψυγείο για 24 ώρες. Σερβίρουμε με σπασμένο πάγο.
5'
προετοιμασία
1 ημέρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 5'
Υλικά
Βάρος: 1.800 γρΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ φράουλας, αρχικά, βάζουμε το ποτό που επιλέξαμε σε μια κανάτα.
- Στη συνέχεια, αφού πλύνουμε, στεγνώσουμε και καθαρίσουμε τις φράουλες, τις βάζουμε στο μούλτι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα αραιό πουρέ.
- Αδειάζουμε τον πουρέ στην κανάτα με το ποτό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε το λικέρ στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Σερβίρουμε το λικέρ φράουλας με σπασμένο πάγο.
Μυστικά
Αν μας ενοχλούν τα μικρά σποράκια της φράουλας, μπορούμε να σουρώσουμε τον πουρέ χρησιμοποιώντας τουλπάνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 14.