ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛικέρ σύκοΛικέρ σύκο

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ για το τεύχος του Γαστρονόμου «Στα καφενεία της Κρήτης»  βρεθήκαμε στο Καφενείον του Κώστα στον Σίβα. Ο ιδιοκτήτης μας τράταρε δικό του μυρωδάτο λικέρ «λιμονίνα» και μας έδωσε τη συνταγή του.

10' προετοιμασία
3 μήνες αναμονή
Σύνολο: 3 μήνες και 10'

Υλικά

Βάρος: 1 λίτρο

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το λικέρ «λιμονίνα», σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο ή σε μπουκάλι με μεγάλο στόμιο βάζουμε τη ρακή, τον φλοιό λεμονιού και τα φύλλα.
  2. Τα αφήνουμε για τουλάχιστον 3 μήνες.
  3. Στραγγίζουμε τη ρακή και πετάμε τα φύλλα και τη φλούδα.
  4. Ετοιμάζουμε ένα σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με 250 ml νερό για περίπου 2 λεπτά (μετρώντας από τη στιγμή που κοχλάζει).
  5. Ενώνουμε το σιρόπι με τη ρακή, τα ανακατεύουμε και φυλάσσουμε το λικέρ σε μπουκαλάκια στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών