![Πάστα φλόρα με μαρμελάδα βερίκοκο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/pasta-flora-me-marmelada-verikoko_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1693419278)
15'
προετοιμασία
1 μήνας
αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 15'
Υλικά
Μερίδες: για 1- 1½ λίτρο περίπουΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το λικέρ μανταρίνι, σε γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά βάζουμε το φλούδι από τα μανταρίνια, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι του νερού τσίπουρο (300 ml).
- Ρίχνουμε και τα μανταρίνια και κλείνουμε το βάζο.
- Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, δίπλα στο καλοριφέρ, λ.χ., για 1 μήνα.
- Τις πρώτες μέρες κουνάμε το βάζο συχνά, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Όταν περάσει ο μήνας, στραγγίζουμε το υγρό, το οποίο είναι πολύ γλυκό, και προσθέτουμε τσίπουρο. Θα χρειαστούν ακόμα 2 ποτήρια, δηλαδή γύρω στα 600ml. Βέβαια, μπορείτε να το προσαρμόσετε στο γούστο σας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.