
20'
προετοιμασία
4 ημέρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ημέρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 1300 mlΓια το σιρόπι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λιμοντσέλο, αρχικά πολτοποιούμε τις φλούδες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ πολύ καλά και προσθέτουμε τη βότκα.
- Κλείνουμε ερμητικά τα υλικά μαζί σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά και το αφήνουμε κατά μέρος για 4 μέρες (όχι στον ήλιο) ή και περισσότερο, μέχρι το ποτό να κιτρινίσει.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι, αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Σουρώνουμε τη βότκα από ένα τουλπάνι ή από ένα χάρτινο φίλτρο του καφέ (θα αργήσει πολύ να περάσει, αλλά το λικέρ θα γίνει πολύ διαυγές).
- Την ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι και γεμίζουμε μπουκάλια.
- Διατηρούμε το λικέρ λιμοντσέλο στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 161.