10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε, χωρίς λάδι, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να αποβάλουν μέρος από το λίπος τους.
  3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει το λουκάνικο από το λίπος του.
  4. Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  5. Βάζουμε το σέλερι και το σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
  6. Προσθέτουμε την πιπεριά, την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 7 - 8 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει λίγο η σάλτσα.
  7. Τότε, προσθέτουμε το λουκάνικο ξανά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  8. Κάνουμε χώρο στο τηγάνι και σπάμε τα αυγά. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να γίνουν όπως θέλουμε. Αν θέλουμε να πήξουν, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του, αν έχει, ή με ένα καπάκι από μια μεγάλη κατσαρόλα. Αν τα θέλουμε με τους κρόκους μελάτους, παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο από το ζουμί του τηγανιού και το ρίχνουμε στο ασπράδι για να ψηθεί προτού σφίξουν οι κρόκοι.
  9. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  10. Συνοδεύουμε με: ψωμί και πράσινη σαλάτα.

Μυστικά

Το καλοκαίρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης, αλλά και πράσινες πιπεριές κέρατα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών