
10'
προετοιμασία
15' τηγάνισμα
45'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Σάλτσα σοκολάτας
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες με την νηστίσιμη σος σοκολάτας ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και τη 1 κουτ. σούπας μέλι.
- Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να μην έχει γρομπαλάκια ο χυλός.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30-45 λεπτά (αναλόγως του πόσο ζεστή είναι η ατμόσφαιρα).
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
- Μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Προσέχουμε να μην τηγανίσουμε πολλούς λουκουμάδες μαζί, γιατί θα πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με τρυπητή κουτάλα, μέχρι οι λουκουμάδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο λουκουμάδες, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Σάλτσα σοκολάτας
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
- Βάζουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.