10' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
45' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8

Σάλτσα σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους λουκουμάδες με την νηστίσιμη σος σοκολάτας ξεκινάμε και ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ το χλιαρό νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά και τη 1 κουτ. σούπας μέλι.
  2. Προσθέτουμε το ούζο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να μην έχει γρομπαλάκια ο χυλός.
  4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό να διπλασιαστεί σε όγκο, για 30-45 λεπτά (αναλόγως του πόσο ζεστή είναι η ατμόσφαιρα).
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  7. Προσέχουμε να μην τηγανίσουμε πολλούς λουκουμάδες μαζί, γιατί θα πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού.
  8. Ανακατεύουμε συνέχεια με τρυπητή κουτάλα, μέχρι οι λουκουμάδες να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  9. Τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
  10. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο λουκουμάδες, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Σάλτσα σοκολάτας

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε απαλά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
  2. Βάζουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 52.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα Αμυγδάλου

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών