20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

Αρωματικό λάδι

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά, να αρωματιστεί το λάδι.

Ψάρια

  1. Απλώνουμε 1 μεγάλη λαδόκολλα σε ένα μέτριο ταψί, έτσι ώστε να προεξέχει αρκετά.
  2. Απλώνουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σκορπίζουμε την πιπεριά τσίλι και περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι και τον λεμονοχυμό.
  4. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πακετάκι για να μη βγει ο ατμός και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να είναι ζουμερό.
  5. Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά (για να μην καούμε από τον ατμό).

Τι πίνουμε: Ένα κρητικό Δαφνί. 

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών