ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜάφιν μπανόφιΜάφιν μπανόφι

 

10' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν.
  4. Τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες.

Μυστικά

  • Θα χρειαστούμε μια ενιαία φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις. Κυκλοφορούν μεταλλικές, αλλά και σιλικόνης. Οι πρώτες θα πρέπει να επενδυθούν με καραμελόχαρτα για ψήσιμο, που βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ, ενώ οι φόρμες σιλικόνης δεν χρειάζονται τίποτε (ρίχνουμε απευθείας μέσα το μείγμα). υπάρχουν επίσης ατομικές φορμίτσες από σιλικόνη - ή από χαρτί ή αλουμίνιο (μιας χρήσης). Θα χρειαστούμε αυτές που προορίζονται για μίνι μάφιν.
  • Όλα τα μάφιν μπορούν να παραμείνουν στην κατάψυξη, αφού ψηθούν, για περίπου ένα μήνα, αρκεί να μην τα έχουμε γλασάρει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 5.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών