35'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 12Για την επικάλυψη σοκολάτας
Διαδικασία
- Για τα μάφιν μπανόφι, γεμίζουμε τις 12 θήκες μίας φόρμας για κάπκεϊκ με καραμελόχαρτα που δεν καίγονται στο ψήσιμο. Εναλλακτικά, τις βουτυρώνουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε.
- Αδειάζουμε το dulce de leche σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μαλακώσει και να αλλάξει χρώμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
- Λιώνουμε τις μπανάνες στον πολυκόφτη και βάζουμε τον πολτό σε ένα άλλο μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αναμειγνύουμε σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Ενώνουμε το μείγμα αλευριού με το μείγμα μπανάνας, προσθέτουμε και το dulce de leche και ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να επιμείνουμε πολύ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας. Δεν τις παραγεμίζουμε γιατί θα φουσκώσουν τα μάφιν στο ψήσιμο και θα ξεχειλίσουν.
- Αν θέλουμε, βάζουμε στην επιφάνεια των μισών (ή και όλων, αν μας αρέσουν) χονδροκομμένα καρύδια.
- Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο ενός μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμα.
- Περιχύνουμε κάθε μάφιν με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας.
Επικάλυψη σοκολάτας
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο προτού πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να προκύψει ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα, το οποίο θα πρέπει να γίνει χλιαρό.
- Πιάνουμε ένα-ένα τα μάφιν από τη βάση τους και τα βουτάμε ανάποδα μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.