Η Μαρία, η Γιάννα και η Ματίνα Σωτηροπούλου, ύστερα από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς, κατάφεραν να φτιάξουν τα καλύτερα μάφιν μπανόφι. Εμείς φωτογραφίσαμε και δοκιμάσαμε την παρασκευή της τέταρτης, μέσα στην ίδια μέρα, δόσης.

35' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 κομμάτια

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Για τα μάφιν μπανόφι, γεμίζουμε τις 12 θήκες μίας φόρμας για κάπκεϊκ με καραμελόχαρτα που δεν καίγονται στο ψήσιμο. Εναλλακτικά, τις βουτυρώνουμε πολύ καλά και τις αλευρώνουμε.
  2. Αδειάζουμε το dulce de leche σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ώστε να μαλακώσει και να αλλάξει χρώμα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  4. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι και τις μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
  5. Σε αυτό προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Αναμειγνύουμε σε ένα τρίτο μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  7. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε και το dulce de leche και ανακατεύουμε απαλά, χωρίς να επιμείνουμε πολύ.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας. Δεν τις παραγεμίζουμε γιατί θα φουσκώσουν τα μάφιν και θα ξεχειλίσουν.
  9. Αν θέλουμε, βάζουμε στην επιφάνεια των μισών (ή και όλων, αν μας αρέσουν) χονδροκομμένα καρύδια.
  10. Ψήνουμε τα μάφιν στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο ενός μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, τότε είναι έτοιμα.
  11. Περιχύνουμε κάθε μάφιν με 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καραμέλας.

Επικάλυψη σοκολάτας

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μία κατσαρόλα και την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, προτού πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να προκύψει ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα, το οποίο θα πρέπει να γίνει χλιαρό.
  4. Πιάνουμε ένα-ένα τα μάφιν από τη βάση τους και τα βουτάμε ανάποδα μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθεί η επιφάνειά τους.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών