ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγειρίτσα με μυρωδικά και λευκό κρασίΜαγειρίτσα με μυρωδικά και λευκό κρασί

 

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6-7

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για τη μαγειρίτσα του δάσους (με μανιτάρια) ξεκινάμε και με ένα βρεγμένο πανί τρίβουμε απαλά τα μανιτάρια για να απομακρύνουμε τα χώματα.
  2. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε και αφαιρούμε την ακρούλα από το κοτσάνι τους.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες ή σε μικρά κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα τους.
  4. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  6. Ρίχνουμε το νερό, έτσι ώστε να σκεπάσει τα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το μαρούλι και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό, όσο για να βράσει και να μαλακώσει το ρύζι.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά με σύρμα χειρός.
  2. Με μια κουτάλα αρχίζουμε να παίρνουμε λίγο λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και να τον ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας.
  3. Αφού έχουμε ρίξει αρκετό από τον ζωμό και το αυγολέμονό μας έχει ζεσταθεί καλά, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό και την τραβάμε από τη φωτιά.
  4. Σείουμε ελαφρώς την κατσαρόλα να πάει παντού το αυγολέμονο, ρίχνουμε και τον άνηθο και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών