30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Mε ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύσμα, την κανέλα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε ζεστά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα λουκάνικου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με λουκάνικο (salsiccia).
Ένα ζωηρό, φρουτώδες και δυναμικό Αγιωργίτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.