30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Mε ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, το ξύσμα, την κανέλα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  8. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε ζεστά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα λουκάνικου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με λουκάνικο (salsiccia).

Ένα ζωηρό, φρουτώδες και δυναμικό Αγιωργίτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών