ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύριΜπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι
15' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 45'

Υλικά

Κομμάτια: 12

Για τα σάντουιτς

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μαλακά σάντουιτς σοκολάτας, ξεκινάμε τοποθετώντας τα παντεσπάνια στην επιφάνεια εργασίας μας και τα κόβουμε σε δίσκους, είτε με κουπ πατ είτε με ένα φλιτζάνι του καφέ. Υπολογίζουμε πως θα βγουν περίπου 12 δίσκοι από κάθε παντεσπάνι με διάμετρο 4 – 5 εκ. ο καθένας.
  2. Αν θέλουμε, ραντίζουμε τους δίσκους με το ρούμι ή το λικέρ.
  3. Αλείφουμε με μια γενναία κουταλιά άλειμμα σοκολάτας τα μισά «μπισκότα» και τα καλύπτουμε με τα άλλα μισά, σαν σάντουιτς. Τα πατάμε απαλά να ενωθούν.
  4. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής, καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και από πάνω στερεώνουμε μία σχάρα.
  5. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κι αμέσως ενσωματώνουμε το ηλιέλαιο.
  6. Αποσύρουμε το μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα από το μπεν μαρί ή από τον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε μέσα ένα από τα σάντουιτς για να καλυφθεί καλά. Το κρατάμε λίγο πάνω από το μπολ για να τρέξει μέσα όση σοκολάτα περισσεύει και το ακουμπάμε πάνω στη σχάρα. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα σάντουιτς.
  7. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να σκληρύνει, περίπου για 30 λεπτά. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα σάντουιτς στο ψυγείο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών