ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιταρόσουπα με πέστο βασιλικούΜανιταρόσουπα με πέστο βασιλικού
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μανιταρόσουπα, αρχικά σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά.
  4. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζωμό και την πατάτα και αφήνουμε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10-15 λεπτά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  6. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα.
  7. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών