Συνταγή πολυταξιδεμένη, την οποία συναντάμε τόσο στις κουζίνες της Υποσαχάριας Αφρικής όσο και της Βραζιλίας. «Piri piri» στα σουαχίλι σημαίνει «πιπέρι πιπέρι» και είναι μια μικρή, λεπτή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι που ευδοκιμεί στις περισσότερες αφρικανικές χώρες. Εκεί την ανακάλυψαν οι πορτογάλοι ταξιδευτές και την πήραν μαζί τους στις αποικίες τους στη Βραζιλία, όπου καθιερώθηκε στην τοπική κουζίνα.
Στην Ελλάδα τη βρίσκουμε αποξηραμένη σε καλά μπαχαράδικα, συνήθως με την ονομασία «πιπερίτσα μαλάουι».
Η συνταγή είναι πικάντικη, για γερούς ουρανίσκους, μειώνουμε όμως τη δοσολογία της πιπερίτσας, σύμφωνα με τα γούστα και τις αντοχές μας.

20' προετοιμασία
1 ημέρα αναμονή
Σύνολο: 1 ημέρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη μαρινάδα πίρι πίρι

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το μείγμα πίρι πίρι, φτιάχνοντας μια πυκνή πάστα.

Κοτόπουλο

  1. Αλείφουμε τα φιλέτα με το μείγμα πίρι πίρι.
  2. Τα βάζουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα, να μαριναριστούν.
  4. Οδηγίες για το πέρασμα στη σούβλα και το ψήσιμο.

Ένα φρουτώδες Merlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών