Συνταγή πολυταξιδεμένη, την οποία συναντάμε τόσο στις κουζίνες της Υποσαχάριας Αφρικής όσο και της Βραζιλίας. «Piri piri» στα σουαχίλι σημαίνει «πιπέρι πιπέρι» και είναι μια μικρή, λεπτή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα τσίλι που ευδοκιμεί στις περισσότερες αφρικανικές χώρες. Εκεί την ανακάλυψαν οι πορτογάλοι ταξιδευτές και την πήραν μαζί τους στις αποικίες τους στη Βραζιλία, όπου καθιερώθηκε στην τοπική κουζίνα.
Στην Ελλάδα τη βρίσκουμε αποξηραμένη σε καλά μπαχαράδικα, συνήθως με την ονομασία «πιπερίτσα μαλάουι».
Η συνταγή είναι πικάντικη, για γερούς ουρανίσκους, μειώνουμε όμως τη δοσολογία της πιπερίτσας, σύμφωνα με τα γούστα και τις αντοχές μας.
