ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα αχλάδι-μήλοΜαρμελάδα αχλάδι-μήλο

Αυτή η μαρμελάδα ολοκληρώνει το βράσιμό της μέσα στα βάζα στα οποία θα τη φυλάξουμε. Έτσι, μπορούμε να τη διατηρήσουμε για αρκετό καιρό εκτός ψυγείου, αρκεί να μην την ανοίξουμε και πάρει αέρα. Από τη στιγμή που θα ανοιχτεί, τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Αν δεν θέλουμε να αποστειρώσουμε τα βάζα και να τα σφραγίσουμε σαν κονσέρβες, τότε προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με τα μπαχαρικά απευθείας στην κατσαρόλα, την ώρα που ρίχνουμε και τη λευκή ζάχαρη.

3' προετοιμασία
22' παρασκευή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 6 βάζα των 220 γρ.

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό που βράζει, βάζουμε τα βάζα με τα καπάκια να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να κάνουμε τη μαρμελάδα.
  2. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ανακατεύουμε τα αχλάδια, το νερό και τον χυμό λεμονιού και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο των βάζων, τα βγάζουμε προσεκτικά με μια λαβίδα και τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας ώστε να στραγγίξουν. Ωστόσο, αφήνουμε την κατσαρόλα με το νερό στη φωτιά.
  4. Συνεχίζουμε με τη μαρμελάδα, ρίχνοντας στην κατσαρόλα την πηκτίνη. Δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί (για 1-2 λεπτά).
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
  6. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα βάζα αφήνοντας 1,5 εκ. από το χείλος. Βιδώνουμε τα καπάκια και επιστρέφουμε τα βάζα στο βραστό νερό. Αφηνουμε αλλα 10 λεπτά και μετά βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών