15'
προετοιμασία
1 ώρα βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: για βάζο 700 mlΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε μαρμελάδα μήλο με λικέρ καφέ, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε 2 - 3 φορές απαλά με ξύλινη κουτάλα
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και το θυμάρι. Αν θέλουμε, περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ σε δόσεις για να γίνει πιο κρεμώδες, αλλιώς αφήνουμε τη μαρμελάδα με κομματάκια.
- Βάζουμε ζεστή τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 115.