30' προετοιμασία
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει έντονα ρίχνουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για 1 λεπτό, ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.
  2. Χοντροκόβουμε τα μαρούλια με το χέρι και τα βάζουμε σε μπολ με το κρεμμύδι, τον άνηθο και τη μισή ποσότητα από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα σπαράγγια με το υπόλοιπο λαδολέμονο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μαρουλοσαλάτα, από πάνω τα σπαράγγια με τη σάλτσα τους και το γαύρο.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών