30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει έντονα ρίχνουμε τα σπαράγγια για 1 λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για 1 λεπτό, ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.
- Χοντροκόβουμε τα μαρούλια με το χέρι και τα βάζουμε σε μπολ με το κρεμμύδι, τον άνηθο και τη μισή ποσότητα από το λάδι και το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα σπαράγγια με το υπόλοιπο λαδολέμονο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μαρουλοσαλάτα, από πάνω τα σπαράγγια με τη σάλτσα τους και το γαύρο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 85.