ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜατσάτα με κιμά και μυζήθραΜατσάτα με κιμά και μυζήθρα
30' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε το κουνέλι.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα το σοτάρουμε στα 30 ml λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ, το σκόρδο, τη δάφνη, τα κεδροκούκουτσα και νερό που να σκεπάσει τα υλικά.
  6. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Αφήνουμε το κουνέλι να κρυώσει στην κατσαρόλα, το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το ξεψαχνίζουμε.
  8. Σουρώνουμε τα υγρά της κατσαρόλας σε άλλη κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθούν στα 200 ml (περίπου όσο 1 φλιτζάνι).
  9. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  10. Ρίχνουμε το κρέας στη σάλτσα, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
  11. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, να σωθούν τα υγρά.
  12. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  13. Σερβίρουμε τη ματσάτα με κουνέλι με το τριμμένο τυρί.

Ένα βαρελάτo Chardonnay.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών