ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνέλι στον φούρνο με κρασάτη σάλτσα και μήλαΚουνέλι στον φούρνο με κρασάτη σάλτσα και μήλα

 

10' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κουνέλι με αμύγδαλα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Στη συνέχεια, πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σ’ ένα ταψάκι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο από το μετρημένο λάδι.
  4. Το ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Βγάζουμε το κουνέλι από τον φούρνο και το κόβουμε σε μερίδες.
  6. Έπειτα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να το χωράει ακριβώς, με όλα τα υγρά που τυχόν έχουν μείνει στο ταψί και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι (αρχικά 1 ποτήρι).
  8. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Ενδιαμέσως το παρακολουθούμε και αν έχει «πιει» το νερό του χωρίς να έχει ψηθεί, προσθέτουμε κι άλλο.
  9. Συνοδεύουμε, το κουνέλι με αμύγδαλα, με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατατούλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών