10'
προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κουνέλι με αμύγδαλα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Στη συνέχεια, πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σ’ ένα ταψάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο από το μετρημένο λάδι.
- Το ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το κουνέλι από τον φούρνο και το κόβουμε σε μερίδες.
- Έπειτα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα που να το χωράει ακριβώς, με όλα τα υγρά που τυχόν έχουν μείνει στο ταψί και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι (αρχικά 1 ποτήρι).
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Ενδιαμέσως το παρακολουθούμε και αν έχει «πιει» το νερό του χωρίς να έχει ψηθεί, προσθέτουμε κι άλλο.
- Συνοδεύουμε, το κουνέλι με αμύγδαλα, με πουρέ πατάτας ή τηγανιτές πατατούλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύθηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις «Γυναίκα και Μαγειρική», μια συνεργασία του Γαστρονόμου και του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ.