ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό ρολό με μανιτάριαΧοιρινό ρολό με μανιτάρια
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουνέλι με μανιτάρια στην κατσαρόλα ξεκινάμε αλευρώνοντας ελαφρώς τα κομμάτια του κουνελιού.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
  4. Επαναφέρουμε τα κομμάτια του κουνελιού στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Ρίχνουμε 400 ml νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά και, όταν το φαγητό αρχίζει να βράζει, κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κουνέλι, με μισόκλειστο το καπάκι της κατσαρόλας.
  6. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι ή τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.
  7. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κουνέλι, να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  8. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Δεν βιαζόμαστε όμως να προσθέσουμε υγρά προτού βάλουμε τα μανιτάρια, γιατί θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους.
  9. Αν, όμως, το φαγητό έχει γίνει, αλλά υπάρχει περίσσεια υγρών, σουρώνουμε τα στερεά και βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε το κουνέλι με μανιτάρια με ένα αφράτο πιλάφι και μπρόκολο στον ατμό.

Ενα στιβαρό, αλλά ιδιαίτερο ερυθρό κρητικό χαρμάνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 71.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT